K24 (@kitapkritik24) 's Twitter Profile
K24

@kitapkritik24

K24 Kitap-Kültür-Kritik sitesi P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu tarafından yayınlanıyor.

ID: 2906876441

linkhttps://www.k24kitap.org calendar_today05-12-2014 21:21:54

37,37K Tweet

57,57K Followers

1,1K Following

K24 (@kitapkritik24) 's Twitter Profile Photo

K24 – Tavanın Öte Yanı'ndan: “Bugün babamın düştüğü gün” Rober Haddeciyan'ın Tavanın Öte Yanı adlı romanı Rober Koptaş çevirisiyle önümüzdeki günlerde Aras Yayınları tarafından basılıyor. Haddeciyan'ın şu ana kadar Türkçeye çevrilmiş tek romanı olan Tavan'ın devamı niteliğindeki

K24 – Tavanın Öte Yanı'ndan: “Bugün babamın düştüğü gün” 
Rober Haddeciyan'ın Tavanın Öte Yanı adlı romanı Rober Koptaş çevirisiyle önümüzdeki günlerde Aras Yayınları tarafından basılıyor. Haddeciyan'ın şu ana kadar Türkçeye çevrilmiş tek romanı olan Tavan'ın devamı niteliğindeki
K24 (@kitapkritik24) 's Twitter Profile Photo

K24 – Haftanın vitrini – 22: Yeni çıkan, yeni baskısı yapılan, yayınevlerince bize gönderilen, okumak ve üzerine yazmak için ayırdığımız bazı kitaplar: Asabiyeci / “Asıl Mesele Sizsiniz" Oğuz Atay / Böyle Uğuldar Ağaç / Deniz / Devinimler / Herkes Haklı / İtlerle Kurtlar / O

ₖₒᵣₖₘₐz (@isttaannbbul) 's Twitter Profile Photo

#ŞimdikiZamanınRengi buharlaşan hata "Nasıl fay diye bir şey yoksa ve fay yalnızca iki kaya kütlesinin sürtüştüğü yer anlamına geliyorsa, hata diye bir şey de yoktur aslında. Hata iki dünya arasında bir menteşe, "+

#ŞimdikiZamanınRengi buharlaşan hata
"Nasıl fay diye bir şey yoksa ve fay yalnızca iki kaya kütlesinin sürtüştüğü yer anlamına geliyorsa, hata diye bir şey de yoktur aslında. Hata iki dünya arasında bir menteşe, "+
zamanzamannemo (@tutsakemanet) 's Twitter Profile Photo

“Unutulma, hayatla ölümü ayıran uçurumdur.” “Neredeyse kırk yıl diktatör ölsün de demokrasi gelsin diye bekledik. Bir kırk yıl da, demokrasi, ölülerine itibarlarını iade etsin diye bekledik.” #CumartesiAnneleri30Yıl

“Unutulma, hayatla ölümü ayıran uçurumdur.”

“Neredeyse kırk yıl diktatör ölsün de demokrasi gelsin diye bekledik. Bir kırk yıl da, demokrasi, ölülerine itibarlarını iade etsin diye bekledik.”
#CumartesiAnneleri30Yıl
zamanzamannemo (@tutsakemanet) 's Twitter Profile Photo

"bu yazıda sinir soruları ve yorumlar hakkında değil, bazı maddi hatalar ve maddi sorunlar üzerinde durmayı diliyorum."Yücel Kayıran ... "Temelde felsefi şiirin bana ait olamadığını, benden önce İkinci Yeni’de mevcut olduğunu ileri sürme çabasına giriyor. "+

Şehmus Ay (@sehmusay) 's Twitter Profile Photo

Kayıran'ın itirazı çok zayıf. Koçak'ın zaman zaman sarkazma varan, görünmez bir kırbacı andıran eleştirilerini yanıtlamak yerine ad hominen tavrına saplanıyor. Yine de böyle tartışmalar çok değerli.

nazimdikbas (@nazimdikbas) 's Twitter Profile Photo

“…okurken kalbiniz Pepica ile atıyor, Leoncio ile umudun her yerde yeşerebildiğini ve her yerin bir mücadele alanı olduğunu hatırlıyorsunuz. Faşizmin suretlerinin coğrafya fark etmeksizin birbirlerine ne kadar benzediğini de…” setenay #UnutulanRuhlarınÇukuru’nu yazdı:

nazimdikbas (@nazimdikbas) 's Twitter Profile Photo

“Unutulan Ruhların Çukuru, Pepica ile Leoncio’nun, İspanya’nın ve faşizmle sınanan bütün coğrafyaların hikâyesi.” Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray’a çıkışının 30. yılında setenay, bu “belgesel grafik roman”a ve gözaltında kaybetme suçuna karşı mücadeleye odaklanıyor:

tahsin aladağ (@ta_ladag) 's Twitter Profile Photo

Kayıran, birçok noktada hakkı olsa da, daha çok Koçak’ın tartışma yönteminden dem vurup “ne koparsam kardır” tavrıyla önceki yazının parçalarına saldırıyor ancak Koçak’ın ana eleştirisini gözden kaçırıyor.

Şûrzan (@asurzan) 's Twitter Profile Photo

“Neredeyse kırk yıl diktatör ölsün de demokrasi gelsin diye bekledik. Bir kırk yıl da, demokrasi, ölülerine itibarlarını iade etsin diye bekledik.”

Baudelaireen (@budalamodern) 's Twitter Profile Photo

K24 YK'nin her zamanki, fırsatı ganimet bilen, gereksiz şekilde uzuuuuuuuuuun yazılarından biri. Bir de görsel var ortalarda paylaşılmış, "Spinozacı şairim" gibi bir şey. Sadece "Spinozacı" kısmı doğru!

Tamer Güler Güngör (@tamerglrgungor) 's Twitter Profile Photo

"Salgado, fotoğraflarındaki öznelere üstten bakmaz,  eşitlikçi bir bakışı vardır, kamerası hiçbir zaman acıyı teşhir etmez; aksine, saygı göstererek görünür kılar."

mehmet kazım (@mekece) 's Twitter Profile Photo

Maimonides, yorgunluktan ölünceye kadar çalışmış; hastalıkları tedavi etmiş, dil öğrenmiş, kitaplar yazmış, düşünmüş, anlamak istemiş, yer değiştirmiş; akılcı kanıt, duyusal algılama ve gelenek rehberliğinde. Manguel de, Burak Kumpasoğlu da o izden oluşturmuşlar yazdıklarını.

Muaz Doğan (@mzdgnn) 's Twitter Profile Photo

Yücel Kayıran da yine bu sitede bir cevap yazmış. Her ikisini de okuyunca insan şöyle hissediyor; edebiyatın başına gelmiş en temiz agresiflik halidir Koçak.

Elif (@efiruzi) 's Twitter Profile Photo

"kutsal olan her şeyin kutsallığı alınır”,[1] yerleşik biçimler çözülmeye, kutsal harmoniler dağılmaya başlar. " * yazıyı okurken zihnimde şu sorular dolandı: "aşağı düşmüş" (göçmen) bir dil mi, yoksa "yukarı"ya tutunan bir dil mi? bu çelişkiden doğan yarı-belgesel bir şiir mi?

Elif (@efiruzi) 's Twitter Profile Photo

ikna edici bulduğum için değil ama eleştirinin adaleti için Yücel Kayıran'ın cevabını da buraya ekliyorum: x.com/kitapkritik24/…

K24 (@kitapkritik24) 's Twitter Profile Photo

Yirminci ölüm yıldönümünde Vüs’at O. Bener’i sevgi ve saygıyla anıyoruz. k24kitap.org/arkadasim-vusa… k24kitap.org/hikayede-yeni-… k24kitap.org/vusat-o-beneri… k24kitap.org/bir-palimpsest…

Yirminci ölüm yıldönümünde Vüs’at O. Bener’i sevgi ve saygıyla anıyoruz.
k24kitap.org/arkadasim-vusa…
k24kitap.org/hikayede-yeni-…
k24kitap.org/vusat-o-beneri…
k24kitap.org/bir-palimpsest…